Outo tunnelma, tunne, jokin semmoinen? Puolisen vuotta tekeillä ollut yhteinen pienenpieni lomareissu on muutaman päivän päästä käsillä. Tunnelma on odottava? Jännittynyt? Kireä?

Eipä yhteisessä reissussa nyt lienen mitään outoa ole, mutta tämä on ensimmäinen, jolloin olemme kaikki kolme saman katon alla, koko yön. En tajunnut tätä matkaa ehdottaessani, että se olisi kuitenkaan niin iso juttu. Eikä se ole minulle sitä vieläkään. Toki odotan ja olen odottanut tätä reissua, mutta en koe sen olevan mitään maailmoja mullistavaa.

Tapani mukaan en taaskaan saata ymmärtää asioiden syvällisempää merkitystä. Tai en ymmärrä että minun suuntaani asetetaan odotuksia, jotka luultavammin tulen pettämään. Minulle yhteinen matkamme on yksinkertaisesti vain keino viettää aikaa yhdessä, kiireettä. Keino tunnustella epäsovinnaisen yhtälömme voimasuhteita ja henkilökemioita. Keino saattaa lähemmäksi toisiaan kaksi elämäni tärkeintä ihmissuhdetta.

Vaikka meidän kolmen suhde ei pidä sisällään seksiä, enkä sellaista odota koskaan tapahtuvankaan. Toivon silti että voisimme yhdessä viettää aikaa ilman jännitteitä, rennosti ja luontevasti. Sellaista suhdetta emme saavuta kuin viettämällä aikaa yhdessä.

Aika näyttää.