Harmi kun flunssa pitää minut kotona. Nyt olisi hyvää aikaa hoitaa sosiaalisia suhteitaan. Lulun luona olen halunnut käydä jo muutaman päivän. Olemme tapailleet nyt syksyn mittaan harvakseltaan. Olemme hoitaneet ystävyyttämme lähinnä puhelimessa.

Lululla oli lyhyt, mutta intensiivinen suhde. Suhde alkoi niinkuin yleensä kaikki suhteet, valtavin odotuksin. Lulu hehkui onnea ja toiveikkuutta tulevaisuuden suhteen. Arki astui aika pian kuvioihin. Lulu on itsenäinen vahva nainen, tullut pitkään toimeen omillaan ja itseensä luottaen. Lulun elämänarvot ovat hänelle tärkeät ja niistä ei tingitä. Kaukosuhde läheisriippuvaiseen ihmiseen ei ole ehkä viisain ratkaisu pidemmän päälle. Pian kumpikaan ei ollut enää onnellinen, toiveikas eikä kumpikaan enää tiennyt mistä toinen puhui, mistä nyt riidellään.

Yritin tukea Lulua hänen päätöksessään lopettaa suhde. Kun suhde kariutuu siihen, että yhteinen elämä ei ole mahdollista vaikka ihmisten välillä on rakkautta, tunne on raastava. MInä tiedän sen. Mutta tiedän myös sen, että omista periaatteistaan on pidettävä kiinni, jotta pystyy kunnioittamaan itseään. On vain uskallettava sanoa, milloin on astuttu sen rajan yli, ettei pysty enää ottamaan vastaan sanoja, tekoja, asioita jotka vahingoittavat. Vaikka joillekin ihmisille sanat ovat vain sanoja. Sanoja, jotka on ehkä sanottu pikaistuksissa tai syystä jota ei itsekään osaa selittää. Sanoja, joita voi pyytää anteeksi ja väittää, ettei tarkoittanut. Ne saattavat kuitenkin olla sanoja, joita ei itse olisi koskaan käyttänyt. Mikään mahti maailmassa ei velvoita ottamaan vastaan sellaisia asioita joita ei voi hyväksyä.

Minä yritin olla ystävä ja sanoa Lululle, että hän on oikeassa, jos niin tuntee. Vaikka suhteen loppumisen myötä, hän jätti taakseen joukon ihmisiä jotka jäävät kaipaamaan häntä ja Lulu heitä. Ei Lulu saisi ajatella mitä nämä ihmiset hänestä ajattelevat, siitä huolimatta mitä suhteen toinen osapuoli asioiden kulusta heille informoi. Tarinoilla on aina vähintään kaksi puolta. Ihminen jolla on järkeä ja sydäntä, ymmärtää sen.