Olen ollut oudon avoin viime päivinä. Kun kiinnostavan työkaverini seksuaalinen suuntautuminen tuli ajankohtaiseksi puheenaiheeksi parisen kuukautta sitten, tuntui minusta silloin luontevalle kertoa bi-seksuaalisuudestani. Tuntuu edelleen mukavalle tulla kohdatuksi bissenä, ilman että se on sen kummallisempi asia.

Eilen keskustelumme suunta siirtyi kuin itsestään kysymykseen, olenko minä koskaan seurustellut naisen kanssa. Sillä hetkellä päätin ottaa riskin ja puhua avoimesti itsestäni bi-seksuaalina. En ajatellut muuttaa tai siloitella historiaani. Myönsin seurustelleeni naisen kanssa. Milloin, kuinka kauan, kenen kanssa, vaikka olet naimisissa?? Kysymyksiä toisensa perään. Kyllä, vaikka olen naimisissa. Kyllä, tahtoisin naisen. En tiedä, miksi tein tuon tunnustuksen. Minusta vain tuntui sillä hetkellä, että tahdon olla avoin. Tahdon, että olen todellakin omaitseni kaikkineen hänen silmissään, silläkin uhalla, että välimme viilentyisivät. Sanoinkin hänelle, että koen itseni todella luontevaksi hänen seurassaan ja uskallan/haluan ottaa riskin kertoessani tämän.

Tänään jatkoimme keskustelua siitä mihin eilen jäimme. Tosin Työkaverilla oli herännyt monta uutta kysymystä. Edelleen hänen asenteensa oli vilpitön, utelias, yllättynyt. En yrittänytkään kierrellä tai olla vastaamatta hänen kysymyksiinsä. Vastasin joka ikiseen kysymykseen, niin tyhjentävästi ja totuudenmukaisesti kuin osasin. Vaikka osa kysymyksistä oli melkoisen intiimejä, en silti jättänyt vastaamatta. Hetkittäin tunsin pienoista nolostumista hänen tarkkaavaisen ja kiinteän katseensa edessä, mutta silti en tuntenut oloani vaivaantuneeksi.

Loppujen lopuksi Työkaverini tuli siihen tulokseen, että vaikka hän ei itse henkilökohtaisesti pystyisi tälläisen elämäntapaan, mutta se, että minä ja Mies elämme niin, ei ole hänelle ongelma ja ei ole hänen asiansa määrittää onko se oikein tai väärin. Itseasiassa hän alkoi jo miettimään, kenen kanssa hän järjestäisi minut sokkotreffeille.

Keskustelun päätteeksi Työkaveri totesi, että eipä olisi uskonut, luulin, että olet ehdottoman kiinteästi miehesi kanssa. Vastasin, että niin minä olenkin.