Tänään tapahtui jotain yllättävää. Sain henkilökohtaisen kutsun Bdsm henkisten ihmisten kokoontumiseen. Henkilökohtaisella kutsulla tässä yhteydessä tarkoitan ainoastaan minulle osoitettua sähköpostiviestiä. Sain viestin minulle ennestään tuntemattomalta henkilöltä, aiheeseen vihkiytyneellä saitilla.

Kuten moneen kertaan on tullut todettua, asumme täällä jossain, kaukana kaikesta. Suomen kokoisessa maassa Bdsm on genrenä sen verran pieni ja piiritkin ovat pienet, että tapaamiset ja tapahtumat, keskittyvät lähinnä suurimpiin kaupunkeihin. Ne muutamat yhdistykset jotka järjestävät alan tapahtumia, ovat vahvoja tahoillaan ja useat meistä syrjempien seutujen ihmisistä, kannatamme läsnäolollamme näitä toimijoita.

Nyt on kuitenkin virinnyt ajatus, tai itseasiassa keskustelua on ollut ilmassa jo pitkäänkin, uuden yhteisön synnyttämisestä. Yksi tapaaminen on jo järjestetty ja toista suunnitellaan. Siis ne aktiivit, jotka ovat kokeneet tämän asian itselleen tärkeäksi, suunnittelevat uutta tapaamista. Kaikki tämä siis tapahtuu vielä erittäin pienellä porukalla ja epävirallisesti.

Sain siis kutsun seuraavaan kokoontumiseen. Kieltämättä kiinnostus heräsi. Mutta asiassa on niin monta muttaa. Suurin on varmasti se, etten tunne yhtään ainutta samanhenkistä ihmistä näillä main. Yksin vieraaseen kaupunkiin, tuntemattomia ihmisiä tapaamaan. Vaikka kaikki tämä tapahtuisikin yleisessä paikassa, eikä tapaamani ihmiset olisi sen kummempia kuin muutkaan, tuntuisi silti hankalalle mennä yksin.

Vaihdoimme kutsun esittäjän kanssa muutaman viestin ja avauduinkin tästä hankalaksi kokemastani ongelmasta. Ystävällinen kutsuja lupasi olla minulle henkisenä tukena, jos päätän lähteä. Hauska sinänsä, että en arkaile omilla kasvoillani moisessa tapaamisessa esiintymistä, niinkuin useimmat, koska jokainen paikalla olija olisi samalla asialla. Tämänkin scenen ongelma on se sama, kuin kaikilla marginaaliryhmillä, sisäänpäin lämpiäminen. Kaikki tuntevat kaikki ja uuden ihmisen on melko vaikea päästä "sisään". Vaikka olen sosiaalinen ja helposti ihmisiin tutustuva persoona, en tunne tarvetta tuputtaa seuraani tai että minulle olisi tärkeää tulla hyväksytyksi keinolla millä hyvänsä. Tämän tyyppisissä tilanteissa on eduksi, jos sinulla on tukena ihminen joka on jo "piireissä". Kuulostaa mahdottoman huvittavalta, mutta niin se menee.

Katsotaan ja kuunnellaan. Tapaamiseen on vielä rutkasti aikaa. Ehdin pohtia asiaa joka kantilta ja vaikka näiltä tiimoin tutustua siihen ihmiseen,  joka ottaa minut suojatikseen.